Septembernatta er i boks

Endelig bål på tur.

Måned nr. 22 i sove ute prosjektet.


Det har vært noen lange måneder uten bål på tur.
Arild har vært frustrert og nesten ikke til å ha hatt i hus dette halve året. Den største nedturen han har hatt må være at vi ikke fikk ha bål i Femundsmarka, se tur her Eventyret vårt i Femundsmarka 2018. Turen var helt magisk, men vi må nok tilbake hit en gang.
 Fredagskveld var vi på taco hos naboen og tur er et tema som ofte blir pratet om av både voksne og barn her. Nina har sett frem til en overnatting ute som ikke er kald (se forrige tur hun var med på her Natt 12. ) og familien Fasseland er ikke vanskelige å be. Lørdagsmorgen var vi pakket og klare til en natt i naturen. Med Joar og Nina på tur blir komforten tatt til nye høyder. Lenestoler på tur har vi ikke hatt med før og jeg må jo innrømme at de var utrolig gode å sitte i.
 Høstferie og et vær som ikke akkurat innbyr til telttur. Sol den ene dagen og regn den andre. Det er det værmeldingen viser hele uka som kommer. Denne dagen så var det sol den ene timen og regn den andre gjennom hele dagen :-) Har du en tarp så er dagen reddet. Vi har en Bergans Tarp Medium kjøpt på Kvåstunet jakt&friluft. Vi satt også opp en gapahuk fra Helsport i enden for å gjøre det lunere.
 Alle mann i vedsanking.


Denne gangen valgte vi Sandvika på Underøy. Denne flotte plassen ligger østvendt og er perfekt i forhold til den som regel alltid kalde vestavinden. Det er utedo tilgjengelig for de som ikke er så glade i å sette seg bak en stein :-) To flotte strender, bålplass og veldig fint å sette opp telt.
 Stormen "Knud" hadde gjort at det ikke var vanskelig å finne ved på denne øya.
 Guttene lærer seg grunnprinsippet i bålbrenning.

Flinke gutter.
 Familien Fasseland har et Bergans Wiglo telt. Jeg er litt misunnelig på høyden i dette teltet, må være deilig å kunne stå oppreist når en skal kle seg.
 Vi er fornøyde med vårt fjelltelt Bergans Trollhetta. Dette er perfekt i forhold til størrelse og vekt når vi drar på fjellturer selv om vi må sitte litt krokbøyde i påkledning,

 Denne gangen skulle jeg teste ut denne Brenneren med mobillading fra Robens kjøpt på Kvåstunet Jakt&friluft. Konklusjonen ble at det tok mye tid å samle sammen brensel og med 4 prosent lading på nesten 2 timer vet jeg ikke helt om det var verdt arbeidet :-) Plusspoeng må være at du kan koke kaffe, lage enkel mat og varme deg på dette lille minibålet samtidig som du venter tålmodig på at mobilen skal lade. Morsomt å prøve.
 En topptur er alltid spennende på tur. Denne gangen skulle vi opp på en topp hvor vi skulle få se en panorama utsikt fra Lindesnes fyr til Ryvingen fyr. Jeg hadde bare hørt om denne toppen, aldri vært der, så da vi begynte oppstigningen og stien forsvant ble det spennende.
 Magisk trollskog dukket opp.
 En dinosaur, en elg eller et skogstroll. Bare fantasien setter grenser.
 MYE klatring og kanskje litt på villspor.
 Spennende med alle sporene etter "Knud"
 Feil topp :-) Det var visst ned i en dal til og så opp igjen.

Vi fikk nøye oss med denne utsikten. Kan ikke akkurat klage på den, men neste gang må vi prøve oss på den riktige toppen.
 På tilbakeveien var det bare å sette utfor. Det var noen som skulle rekke en fotballkamp.
 Chelsea-Liverpool. Alt er mulig på tur :-)
  Der var de ferdig rigget og kampen ble blåst i gang.
 Jonas har full kontroll på bålet. En ny liten Monsen dette her.
 Tid for mat. Menyen i dag ble svin i fløtesaus, løk og sjampinjong, servert med ris og woket grønnsaker.
 Godt med litt hjelp på kjøkkenet.

 Enkel mat som er barnevennlig.
 Bålkos. Jone og Kasper spiller kort.
 Kveldens høydepunkt. Popcorn på bål.
 Morgenstund har gull i munn. Det ble en varm natt og noen har sovet mer og bedre enn andre.
 Jeg er som regel alltid først oppe og denne gangen var det hyggelig med selskap av Jonas og Ask. 
De hadde kontroll på bålet og jeg kunne fokusere på kaffen.
 Den beste tiden på døgnet, i hvert fall for meg.
Disse to våkner ikke før de kjenner lukten av egg og bacon.
 Jonas er selvstendig og ordner stormkjøkkenet helt selv og koker kakao.
 Sjarmøren Ask.
 Der var alle sammen våkne og frokosten er spist.

 Jeg blir lykkelig av aktive og kreative barn på tur.

 Noen kast med stanga, mens vi voksne pakker sammen.
 Sporløs ferdsel er vi opptatte av.
Ingen som kan se at vi har vært her :-)


Da nærmer vi oss snart 2 år med "sove ute en natt i måneden" Vi er ganske stolte av det og det har gitt oss mange opplevelser, erfaringer og gleder. Vi har fått tilbakemeldinger fra andre om at de har blitt inspirert av oss til å sove ute og det motiverer oss til å fortsette.

Tusen takk til familien Fasseland som ville være med oss på tur.


#det er bare å gjør det


Kommentarer

Legg inn en kommentar