Hurra :-) Sove ute prosjektet er gjennomførtNatt 12

Et år med minner for livetFor et eventyr og for noen minner vi har fått. 2017 har vært et år fylt av naturopplevelser, både kalde og varme. Vi har blitt inspirert av Turjenter ,Lars Monsen , Anne Christines turblogg , Villmarksbarna og mange flere.


I romjula 2016 fikk vi ideen om å sove ute en gang i måneden i et år. Noen synes vi har vært litt gale og noen har blitt inspirert. Da har vi oppnådd det vi ønsket ;-)


Den siste natten i prosjektet vårt har vi gledet oss til. November kan jo by på litt av hvert av vær, og det har vært mye regn her nede på Sørlandet i det siste. Kasper er optimist som meg og sier, vi tåler jo vann, mamma.  


Denne gangen har vi fått med oss gode naboer som virkelig har blitt inspirert av oss til å sove ute. Nina og Joar med barna Jone 9 år, Jonas 8 år og Ask 4 år.
Da vi satt i bilen på vei opp begynte det rett og slett å sludde. Jeg tenkte, hva i all verden har vi dratt naboene med på. Vi ønsket jo ikke at de skulle bli helt skremt av å sove ute.
Været var på vår side til slutt og solen skinte da vi vandret innover.Veien inn til dette flotte stedet er stengt med bom. Det er ca 2 km å gå inn på fin traktorvei. Vi hadde tunge sekker med og tenkte det kunne være en god ide å ta med to sykler så mennene kunne sykle inn bagasjen. Funket fint det :-) To turer så var alt og alle inne.
Nomevannet i Marnardal kommune var virkelig en nydelig plass. 
Frivillige har satt opp en gapahuk og en grill som er til disposisjon for turgåere.. Det er også midt på grensen mellom Søgne, Maranardal og Mandal. Vi sov i Marnardal og spiste i Søgne :-)
 Litt morsomt er det at for 20 år siden så sov dette paret akkurat på denne plassen i telt. Nyforelsket og yre. De har nok ikke sovet i telt siden, så det var jammen med på tide å prøve igjen :-)Gode venner, varm kakao med krem og Uno. Livet kan ikke bli enklere og bedre.Bergans 3-manns telt kjøpt på Kvåstunet jakt & friluft

Her sitter vi i Søgne kommune :-)
Steingjerdet i bakgrunnen er grensen mellom kommunene. Kasper sin turfavorittrett til kveldsmat. Svinekjøtt med løk, champignon, fløte og ris.
 Litt blodig alvor hører vel med til tur. Jeg måtte overlate matlagingen til mannen.
Vi våknet opp til en kald morgen, minusgrader og rim på bakken. Vi prioriterer alltid en god frokost. Eggerøre med bacon.Hjemmebakte potetkake med smør og sukker på var en god dessert etter frokost :-)Gårsdagens avis og bålkaffe.
Kasper tester ut tennstål. Må vel stå på ønskelista til jul :-)
 Kaffen smaker aller best ute. Nina har eksamen til uka og bedre oppladning enn dette kan hun umulig få. Lykke til :-)
Hun imponerte stort ved å være med på telttur i kanskje den mest ustabile måneden i året.En stor greinhaug kan brukes til mye :-)
Spikkegjengen.Viktig å rydde opp etter seg. Kvister og greiner etter spikking ble brent på bålet.Guttene har  lekt i mange timer. Skogen er jo en eneste stor lekeplass og det var aldri et spørsmål om å dra hjem.

Tusen takk til familien Sønnevik/Øyslebø/Fasseland for at dere ville være med oss på vår siste overnatting i "sove ute" prosjektet vårt.


Vi må kanskje bare fortsette, for regner med at dere er blitt hekta :-)


#det er bare å gjør det

Kommentarer