På høye hæler til Lakkenstova

På høye hæler til LakkenstovaSkitur med min kjære kusine har vært planlagt siden i høst. Planen var å gå inn til Gaukhei fra Bortelid, men med den lille snøen som var kommet på Sørlandet var det ikke nok til at det var blitt stikket inn til hytta. Vi tok ingen sjanser så vi forandret planen og valgte Lakkenstova fra Ljosland i stedet for. Dette er også en selvbetjent Dnt hytte. Her var det stikket inn og løypa er ganske mye kortere.

Vi er klare for tur, positive og glade som vi alltid er.
Etter en liten kilometer kom det noen gloser bak meg. Anne Line kom trippende på høye hæler, skiene kladdet noe enormt. Vi trodde ikke felleski kunne kladde, men det gjorde de. Det hjalp heller ikke at vi traff på en mann som sa at slik var føret forrige helg også og ingenting hjalp.
Mine felleski kladdet heldigvis ikke.
Vi gikk 50 meter, stoppet og skrapte, gikk nye 50 meter og slik gikk nå meterne sakte fremover.
Anne Line var tålmodig som få. Vi tok en velfortjent pause på toppen av den første bakken.
Noe godt i den nye turkoppen varmet godt.
Vi hadde egentlig planlagt å gå runden rundt Skoræ, men med de skiene vi hadde så valgte vi raskest vei inn. Her i veiskille byttet jeg ski med Anne Line, slik at hun også skulle få kjenne på følelsen av å gå på ski.
Fornøyd med gode ski på beina, jeg derimot trippet videre på høye hæler og konsentrerte meg om å ikke vrikke foten.
Strålende fornøyd med å komme frem til hytta. Mye kjentfolk som var inne på dagstur.
 Vi valgte å sove i skikringsbua. Dette er en mye mindre og mye koseligere hytte enn hovedhytta.
Den tar mindre tid å varme opp og vi krysset fingrene for at vi skulle få ha den helt alene. Vi var heldige, ingen andre hadde kommet på ideen om å sove her inne.
Vi fikk til og med hvert vårt rom, luksus.
Om det kunne være været som var meldt denne natten og påfølgende dag vet vi ikke :-)
 Deilig å kunne krype ned i lakenposen med en god bok og noe rødt i koppen mens vi venter på at hytta skal bli varm.
Anne Line varmer brødskiva.
 Nå til turens høydepunkt. Bacalao på boks. Anne Line har så mange ganger skrytt av denne retten som er å finne på de fleste Dnt hytter rundt om i landet. Gourmetmat på fjellet. Vi varmer i vannbad for å slippe oppvask.
 

Det er ikke tull en gang. Dette smakte helt nydelig. Mye smak og fisken var god. Jeg kan på det varmeste anbefale denne retten. Jeg er vel litt i overkant interessert i å ta stemningsbilder og tenkte at det hadde vært utrolig koselig å ta bilde av hytta utenfra og inn. Vinden ulte og snøen føyk og det fristet ikke å ta på skiene for å gå ut. Selfiestanga kom i bruk og det ble jo noen gøye bilder da.

 Etter en utrolig hyggelig kveld med mye prat sov vi oss gjennom natten hvor vinden ulte rundt hytteveggene. Vi våknet opp til mye snø.

Nydelig hyttefrokost, havregrøt med rosiner, smør og sukker.
Sjekker værforholdene før vi drar. Jeg må holde godt i haspene.
 Etter å ha ryddet hytta, spente vi på oss skiene. Vi håpte i det lengste at det skulle komme en scooter å kjøre opp spor, men den gang ei.

 
 Stikkene var så vidt synlige, men vi tok sjansen. Sikkerhetsutstyr var pakket og vi hadde tatt alle forhåndsregler! Det tyngste var nysnøen ( ca. 40 cm)
 
 Dette bilder snakker for seg selv.
Alltid positive Anne Line.
 
 Smiler gjør hun selv om skiene begynte å kladde igjen da vi kom til oppkjørt løype. Sjekk kladden under den ene skien. Det var jo bare å ta av seg skiene og gå på beina. Vi brukte 3 timer på sommerløypa som er 5 km.
 Bilen var blitt innesnødd mens vi var på tur.


 Vi har konkludert med at dette har vært en særdeles vellykket tur med mye natur, mestring og hyggelig samvær. Vi må bare sette i gang å planlegge ny tur.
Turen ble avsluttet med et fantastisk måltid på Ljosland fjellstove.

Tusen takk Anne Line.


#det er bare å gjør det

Kommentarer