Fra hav til fjell på vår 21.måned i "sove" ute prosjektet


Fra hav til fjell.


For en fantastisk sommer vi har hatt. Det er ingen problem å ha "sove ute" prosjekt når det aldri regner :-) Vi er nå kommet til den 21. måneden og nærmer oss veldig målet som er å sove ute en natt i måneden i 2 år.


Denne måneden fikk vi invitasjon av min barndomsvenninne Mona og hennes mann Oddvar om å være med ut i Blindleia i Lillesand for å sove ute på en holme. De er også hekta på å sove ute.
Nytt denne måneden er at Arild og Kasper også skal sove i hengekøye. Kasper gleder seg, Arild er heller litt mer skeptisk.


 Bading og atter bading. Mona og Oddvar har med seg sønnen til et vennepar på tur. Sebastian og Kasper blir aldri lei av å dykke.
 Mona disker opp med gourmetmat på tur. Nytrukket kveite fisket oppe i nord, med nypoteter, gulrøtter, blomkål, brokkoli og smeltet smør. Foreldrene til Mona har sommerhus i Steigen i Nordland og vi er allerede i planleggingen av en tur opp for å besøke dem til neste år.


 Det smakte helt himmelsk.
Kan ikke klage på utsikten heller.
 Fisking står høyt på lista hos Kasper og Oddvar er ikke vanskelig å be. De kjørte ut med den lille båten og fisken beit kjapt på kroken til Kasper. Ny rekord fisket på Møresilda, ei lyr på 1,8 kg.
 Oddvar lærer Kasper å sløye fisk.

Litt leking med fisken er gøy.

 Nattbad er spennende. Guttene var også ute og lyste etter krabber, men det var ingenting å se.
Vi våknet opp til litt vind, men værmeldingen viste at dette skulle bli en varm dag med temperatur opp mot 27 grader. Kasper har sovet som en prins i køya, Arild er heller litt usikker på om han synes det var godt eller ikke.
 Mona er tøff. Morgenbad, 18 grader i vannet.
 Komfor på tur går an når man har båt til å frakte bagasjen.
 Kasper sin første tur ut i ring.
 Fiskekongen slår til igjen med en diger torsk og fisken må alltid smakes på.
Kasper sin første tur i Blindleia.
På vei til Brekkestø for å kjøpe Norges største kuleis. Mer sørlandsidyll skal du lete lenge etter. Vi er fra Mandal og er vant til flott skjærgård, men her var det virkelig nydelig.

 Iskøen var lang.

 Når du bestiller en is med 1 kule får du 4 kuler, 2 kuler er 8 kuler osv. Her er Kasper med 1 kule. I denne varmen kunne vi ikke bestille større is.
 På fjellveggen i Ostesundet i Blindleia skrev kong Olav sin signatur da han var på besøk i Lillesand i 1965. I 2000 gjorde kong Harald og dronning Sonja det samme. Signaturene er sandblåst inn i fjellet og belagt med bladgull.

Etter to flotte dager ved havet skulle vi nå videre. Tiden går fort når vi koser oss og det begynte å bli sent. Mona var så snill at hun laget lasagne til oss før vi dro slik at vi ikke skulle tenke på kveldsmat.
Tusen takk til Mona, Oddvar og Sebastian som tok oss med på tur :-)

Vi merker at det blir tidligere mørkt nå og da vi kom til Nisser i 21.30 tiden måtte vi begynne å se oss om etter en plass å sove. Det var mange som hadde tenkt samme tanke så det var ikke så lett å finne en plass.

 Vi fant en plass til slutt og det var bare å få opp teltet og hengekøya i en fart.
 Det blåste friskt og varmen som hadde vært i Blindleia var ikke her.
 Arild og Kasper ville sove i telt denne natta. Dette teltet fra 123.friluft er veldig genialt. Det blir nesten som å sove under åpen himmel hvis du ikke tar på teltduken. Det veier lite og er veldig enkelt å sette opp. Prisen er også veldig grei. 123.friluft
 Det blåste godt fra vest denne natta og køya var i god bevegelse. Guttene merket også vinden godt da de ikke hadde på teltduken.
 Kaffe må man ha selv om det rett og slett var for kaldt til å sitte og nyte den.
Enkel frokost før vi satt oss i bilen og kjørte til Bø Sommarland.En flott avslutning på en innholdsrik kjapp tur fra hav til hei. Vi sitter igjen med gode og varme minner fra en flott sommerferie nå som ferien nærmer seg slutten. Anbefaler å bruke naturen i Norge. Opplevelsene står i kø og det trenger heller ikke koste mye penger hvis man sover i telt eller hengekøyer.
 Nå gleder vi oss bare enda mer til høsten for da er virkelig naturen i Norge på sitt flotteste og vi kan forhåpentligvis snart ha bål på tur.


#det er bare å gjør det


Kommentarer