Vårt første møte med fjellet.

Vårt første møte med fjellet

Sommeren 2016, Setesdal Vesthei.Den flotte naturen og roen som denne turen ga oss ble starten på et eventyr. Vi sitter her og mimrer og planlegger turer for flere år frem i tid. Vi er blitt hekta.
Setesdal Vesthei byr på flotte turstier, vakker natur og nydelig utsikt.
Jeg var så heldig å vinne 2.plass i Dnt sør sin fotokonkurranse med dette bildet. Vant en Osprey xena 70l tursekk. Tema "morgenkaffe"

Vi startet fra Evardalen som ligger i Valle kommune opp mot Suleskarsvegen. Evardalen er en nydelig dal med en elv som slynger seg gjennom naturen. Litt stigning mot slutten etter ca 4 km. Rosskreppfjorden til venstre på bildet og Urdalsknuten som er Vest Agders høyeste punkt lengst bak med snø.Gnagsår hører med til første fjelltur.


Lindring av såre føtter i Rosskreppfjorden.Etter 14 km kom vi til denne idyllen. Perfekt teltplass, strand og krystallklart vann. Gjuvvatnet. De siste 5 km var på en gammel merket sti som var kupert med mye tuer så vi var slitne da vi kom frem.


Da smakte det godt med vår første Real turmat.


Vi trodde det skulle være mer mygg, men vi slapp unna.

Vår første natt i telt. Det har blitt noen flere i løpet av tiden som har gått.

Tørking av sko må til etter vading. Det var ikke mye å finne av brennbart, men litt drivved fant vi.


En sliten Milo etter sin første fjelltur. Han klarte nesten ikke å stå oppreist når han skulle tisse.Egg og bacon hører med til frokost.

Jeg er litt bekymret for å krysse Juvassåna, men over må vi hvis skal bestige Urdalsknuten.

Etter mye leting etter en plass å krysse på måtte vi ta et valg hvis vi skulle rekke turen i dag. Ingen bilder ble tatt da vi krysset og godt er det. Naken fra topp til tå med sekk på ryggen vadet vi over med vann til livet og en svømmende hund ved siden av oss. Kaldt var det også :-)


Urdalen opp mot Urdalsknuten er vakker og bratt.
Selfiestanga ble flittig brukt på denne turen.Det er ingenting som slukker tørsten bedre enn rennende vann på fjellet. Rosskreppfjorden i bakgrunnen.Helt der oppe er Urdalsknuten, 1434 moh.


Vi klarte det :-) 7,5 km fra teltplassen vår med en stigning fra 951-1434 moh.

Vi gikk tilbake samme vei og måtte på nytt krysse Juvassåna. Vi tok av mot Rosskreppfjorden som er et regulert vann. Denne vakre stranda dukket opp og vi tenkte at det måtte være mykt og godt å sove i sanden, det var det ikke :-)


Vi våknet opp til tordenvær i det fjerne og regnskyene kom nærmere og nærmere.

Jeg rakk akkurat å bli ferdig med havregrøten før regnet kom. 


Frokosten ble inntatt i teltet og Milo ville ikke en gang gå ut.Det ble en litt våt og tung tur hjem. Få pauser og litt tomme for energi. Det var godt å komme til bilen. Hamburger og cola på Rysstad smakte himmelsk :-)


Ruta vår.
Tips til kart er å skrive de ut i målestokk 1:25 og heller ha flere kart. Lett å navigere på.

Når vi ser på bildene fra denne turen har vi gjort noen erfaringer som for eksempel pakking av sekk.
Litt baktung :-)

#det er bare å gjør det


Kommentarer

 1. Morsomt å se og lese. Jeg var jo i samme område den sommeren sjøl, klatret bl.a. ned til Gjuvvatnet i nordenden og krysset elva like ovenfor innoset der. Flott område!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Så gøy å høre at du også var der. Setesdal Vesthei er flott og vi ønsker å gå flere turer her oppe. Neste gang blir fiskestanga med :-)

   Slett
  2. Litt morsomt at vi krysser veier både her og der :-) Skal huske på å ha bålkaffien klar hvis du plutselig skulle dukke opp :-)

   Slett

Legg inn en kommentar