Sove ute i snøen

Snø, påske, sove ute.


Mars måned var heller ikke av det gode slaget. Kalde netter og mye vind. Påska er kommet og mildværet har satt spor på Sørlandet og da var det bare å hive seg rundt og finne en plass før måneden var over. Natt 16 i "sove ute" prosjektet.

Denne gangen var valget å sove ute i snøen. Det var vår tur til å ha hytta denne helga og vi gjorde det enkelt ved å graver oss noen små senger inn i en snøskavl. Hunden som ikke er så glad i kulde kunne sove inne på hytta sammen med tenåringene.Snøhule har vi ikke erfaring med å grave og jeg var skeptisk til oksygenmangel.Det tok 2-3 timer å lage denne sovehylla. Kasper tester ut om det er godkjent soveplass.

Denne gangen var det ikke fokus på matlaging eller gå langt ut i skogen for å overnatte. Det er helt greit å bare legge seg rett utenfor. Nyte komforten inne på hytta og bare pakke seg ut når natta kommer.

Sola på vei ned. Kvelden ble tilbrakt inne på hytta med pizza og spill med ungdommen. Da klokka ble 22 var det tid for tannpuss og soveposene ble båret ut i hula vår.


Reinsdyrskinn og liggeunderlag med isolasjon er et must på en slik overnatting. Vi har liggeunderlag fra Robens kjøpt på Kvåstunet. Reinsdyrskinn har vi kjøpt på Skinnlåven.

Vi målte høyden for å se om den hadde synket i løpet av dagen, det hadde den :-) Lett svai i taket.
 Kuldegradene krøp nedover i løpet av kvelden og vi gravde litt til. Gradestokken viste 4 minus. Vi tok sjansen på at taket holdt gjennom natten. Konkluderte med at vi fint hadde kommet oss ut hvis det skulle rase.
 God morgen :-) Stjerneklart på natta og solen som stråler på Ravnefjell om morgenen. Begge ravnene fløy rundt der oppe og det var bare å ligge der å nyte synet.
Disse to sover enda :-)


Jeg listet meg inn i hytta, fyrte i ovnen og satt på kaffen. Nok en natt gjennomført. Litt stolt etter denne natta som var noe nytt for Kasper og Arild. Jeg har sovet ute i snøen før Januar=kaldt.
Vi er spente på hva neste måned vil bringe av vær. Nå må vel snart våren komme slik at vi kan trene til sommerens tur i Femundsmarka.
#det er bare å gjør det

Kommentarer