Vinterferien 2018


Lavvo denne gangen

Etter forrige måneds kalde overnatting i snø/sludd og vind så vi virkelig frem til februar. Jeg drømte om bar mark og sol. :-) Vi bor jo tross alt på Sørlandet :-) Sola glimtet til innimellom, men været bar preg av vinter også denne gangen.
 
Jeg jobber på en ungdomsskole, og er med i valgfaget "friluftsliv". Denne gangen skulle vi teste ut skolens lavvo. Det kan jo være greit at jeg får øvd meg på å sette den opp. Vi har også en ovn til lavvoen, kanskje utsiktene til en varm natt er i sikte.

Ovnen fyres med ved og ga en god lunk i lavvoen. Deilig med ståplass og litt ekstra romslig rundt seg.

Nytt liggeunderlag er kjøpt inn Bamse Expedition Liggeunderlag fra Mammut etter anbefaling på denne bloggen http://eventyrligar.blogspot.no/ 
Anbefaler virkelig en kikk inn på hennes blogg. Jeg var også så heldig å vinne en Balaklava av henne siden jeg alltid fryser på tur :-) Mange gode tips og inspirasjoner.

Jeg har også handlet meg et liggeunderlag fra Klymit Insulated -14  fra Hekta på tur til å ha over. De andre har liggeunderlag fra Robens, kjøpt på Kvåstunet jakt & friluft. I tillegg har vi kjøpt inn reinsdyrskinn, et til hver :-) Kjøpt på https://www.skinnlaaven.no/produkter/laer/reinsdyrskinn/reinsdyr-skinn-innebruk-utebruk
Balaklavaen varmet godt så tusen takk til Christin. Denne natten var jeg ikke kald selv om luften var gått ut av mitt nye liggeunderlag. Har nok ikke skrudd ventilen godt nok igjen!!! Reinsdyrskinnet gjorde nok susen.


Denne måneden falt igjen valget på Tjøm i Lindesnes kommune. Viktig å bruke nærområdet så mye som mulig, men vi kan ikke legge skjul på at vi ser veldig frem til vår, sommer og høst i fjellet. Vi har så mange drømmer og noen av dem skal bli oppfylt dette året. Øverst på lista er fiske og telttur i Femundsmarka. Vi gleder oss vilt allerede! Femundsmarka 2018
Kattnesbukta har jeg skrevet om før. Det er et nydelig sted med mange fine teltplasser. Dette er en plass vi kan anbefale til nybegynnere som har lyst til å prøve seg på overnatting ute. Det er bare 200 meter fra parkeringsplassen og ned til denne flotte stranda. Da kan man ha med seg mye mer av utstyr som kan gjøre overnattingen komfortabel.
Mat på tur er jo hovedtemaet dette året og denne gangen valgte Kasper menyen. Favoritten hans er svin i fløtesaus med ris.
En svinefilet, en boks fløte, en løk, en hvitløk, fem store sjampinjonger, to buljongterninger, salt og pepper. To poser ris (jeg bruker boil in bag).


Stekepanne fra Eagle. Veldig fornøyd med denne og at håndtaket kan tas av. Følger også med et eget trekk til panna. Den er buet under som en wok-panne, slik at den er enkel å sette ned i bålet


 Blandes sammen og fløte helles på. La alt sammen putre på bålet i en halv time pluss.

Maten smakte godt synes begge to. Sultne gutter ute på tur.Vi spiste opp alt (2 voksne og 2 barn).

Denne gangen var det Herman som ble med Kasper på tur. Det er viktig å plante litt turglede i alle kompisene slik at vi alltid har noen å ta med turer :-)
 Barna får jobbe for varme og mat :-)

 Det var kaldt ute i dag og det var nok for grunt å fiske fra denne brygga. Ingen napp denne gangen.
 Litt styrketrening må til for fotballguttene selv om man er på telttur. Spreke gutter.
 Et bildekk kan brukes til mangt :-)
Kortspill og godteri var helt supert i lavvoen når ovnen varmet så godt.


God natt. Disse gutten skal ikke fryse, godt kledd i ull fra topp til tå.Vi våknet opp til snø i lufta og ganske mye vind. Det var 2 minus ute, men føltes som 10. Vi hadde nok ikke lest værmeldingen godt nok for der sto det nemlig dette.

Denne mannen derimot har fryst for første gang. Han var tidlig oppe og fikk fyrt opp i ovnen til stor glede for oss andre.
 Litt kortspill før frokost.
Egg og bacon er alltid en slager til frokost. Det var deilig å sitte inne i lavvoen å tilberede frokost foran ovnen når vinden ulte utenfor.
        

Varm kakao med krem.


Mannen på vei ut for å få i gang bålet. viktig med et godt bål for å holde seg varm mens vi pakker ned leiren. Alt ved og opptenning ligger klart så det er raskt å få i gang bålet.
Steinsamlere på tur :-) Da var nok en overnatting gjennomført og vi er nå i den 15. måneden i sove ute prosjektet. Neste tur må vel bli i påskeferien. Da er det vel lov å håpe på sol og varme. Kan jo ikke legge skjul på at vi trives bedre i de tre andre årstidene selv om det er en utrolig mestringsfølelse å overnatte ute på vinteren også.#det er bare å gjør detKommentarer

 1. Ja, det er flott på Kattnes! En god plass for sjøørretfiske! Kjekt å se! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi får prøve fiskelykken en annen gang. Er vel kanskje best med fluefiske der ute!!! Vi så ikke noe til deg på knausten denne gangen 😉

   Slett
  2. Det går fint med sluk der også, men man må ikke la den synke for langt ned, snelle inn like etter at sluken treffer vannet. Det ble tatt en sjøørret på over 9kg på andre siden av fjorden, under Underøytoppen, på sluk for noen år siden. Jeg var på hytta forrige uke, da hadde jeg ferie. :)

   Slett
 2. Så ut som en kjempe fin tur. Nå fikk jeg skikkelig lyst å ta med barna på telttur, begynner bli en stund siden sammen med de nå. Men ikke mye snø hos dere nei... Her er det sikkert to meter i marka nå! Kjempe fin blogg :-) Har lagt den til på favoritter og kommer helt sikkert tilbake igjen!
  Hilsen Monica

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk 😍 Det var hyggelig sagt 😍 Jeg har fulgt deg på Instagram og har blitt inspirert av bildene dine 👍 Nå har jeg vært inne på din blogg også 😊 Mange gode tips til mat på tur og pakketips 👍Skal absolutt legge deg til 🌞 Gleder meg til å se mer av dine turer. Min instagram er chablinda hvis du skulle ha lyst til å kikke innom 😉

   Slett
  2. Takk for svar, så det først nå jeg... Hyggelig bli inspirert av hverandre :) Jeg er allerede en følger hos deg på Instagram ser jeg, mange fine turbilder ja! Bloggen min er jeg alt for dårlig til å oppdatere, tiden strekker dessverre ikke til. Utetid prioriteres først ;) Ha en super turhøst, vi "ses" nok igjen :)

   Slett

Legg inn en kommentar