"Sove ute" prosjektet fortsetter

Måned 13.

Ikke før vi har feiret at vi har gjennomført et år med sove ute prosjekt så er vi i gang igjen. Da desember kom og nesten var over fikk vi litt panikk, vi må jo ut å sove. Værmeldingen viste opphold så vi heiv oss rundt og kjørte til Tjøm i Lindesnes kommune. Her har vi vært før på overnatting. En nydelig plass og mye god furu til bålet.
Kasper har med seg en kamerat og de gleder seg til å sove ute.
Plassen vår ligger ute på Revet, litt i skjul for turgåere som det er ganske mange av på denne flotte plassen. Katnesbukta som ligger inne til venstre på bildet er en flott strand som ofte blir brukt til overnatting av speidere. Stedet har også en historie med over 90 gravplasser fra jernalderen. En liten spasertur herfra kommer du til Breime som var Gustav Vigeland sitt sommersted.
Leke i bålet med pinner er en aktivitet som de kan holde på med lenge. 
Det finnes ikke bedre utsikt.
En vakker solnedgang.
Utsikt blir man aldri lei av.
Julegave fra tur-naboene, tusen takk. Stor gryte og lapskaus på menyen.
Enkel mat på tur er ofte det beste. Fryst lapskausblanding med en pakke trimmings, litt grønnsaksbuljong og flatbrød til smaker godt.

Kveldskos rundt bålet.
Vi glemte kortstokken hjemme så da ble det "Mitt skip er lastet med" noen runder. Vi er blitt enige om at det fra nå av alltid skal ligge en pose med kort, uno og yatzy i topplokket på Kasper sin sekk.
 Vi er veldig fornøyd med soveposer fra https://www.hektapatur.no/sove-ute/soveposer/4-sesongsposer/mountain-hardware-lamina-z-torch  Mountain Hardware.
 Vi holdt varmen godt. Minus 1 grad denne natta. Gutta sov i telt, jeg og Milo sov under tarpen.
God frokost er viktig. Egg og bacon og bålkaffe. Guttene varmer seg ved bålet i soveantrekket. Den beste ulla i følge guttene, https://www.hektapatur.no/barn/klar/gensere/aclima-warmwool-hood-sweater-junior og hjemmestrikket genser og sokker. Hetta på genseren kan brukes som balaklava om natten.
Besøk på morgenkvisten av naboene. Det var godt de kom, for vi var tomme for vann til kaffien. Krise :-)  Turfamilien som har blitt inspirert til å sove ute til alle årstider kunne ikke denne natta, men vi fikk låne eldstemann. 
Ingenting er som å leke i vannkanten. Bølgene var litt vel store i dag, så litt skummelt var det.
Kanskje mest for vi voksne som så på :-)

Det ser ut til at vi fortsetter et år til på prosjektet vårt og håper at vi kan inspirere flere familier til å henge seg på :-) Det er det som er så greit med den flotte naturen vi har rett utenfor stuedøra vår. Man trenger ikke dra så langt og heller ikke gå så langt for å oppleve naturen.

Da takker vi for oss i 2017 og ønsker alle et godt nyttår med ønske om mange nye flotte turopplevelser i 2018.

#det er bare å gjør detKommentarer

  1. Det var kjekt å se! Et flott område! Artig at vi var så nærme da jeg tok rusleturen med fiskestanga til Kattnes. Litt dumt da at jeg ikke visste at det var dere. Jeg har en liten hytte like bortenfor Vigelands sommersted.

    Mvh
    Bjarne

    SvarSlett

Legg inn en kommentar