Nest siste natt i "sove ute" prosjektet vårt


Natt 11 - oktober.Da var høstferien kommet til Sørlandet, men for en start på den. Det er over 100 år siden det har vært lignende vær og så mye ødeleggelser langs elvene. Hvordan er forholdene i fjellet! Tør vi ta sjansen på å gå innover mot Kvinen og Sandloni som vi egentlig hadde planlagt! Veldig kjedelig hvis vi må snu på grunn av for stor vannføring og at den 1 km lange sandstranda, Sandloni, ligger under vann. Mest av alt har vi lyst til  å enda høyere opp mot Hardangervidda, men der snør det nå og da er vi avhengig av ved for å holde varmen.


 Været ser ut til å være mest stabilt fra torsdag og her nede på Sørlandet har de meldt opp mot 14 grader, sol og lite vind. Min bror tipset oss om et sted hvor det var godt fiske.
Trånevann i Bjelland.Milo fikk på seg kløven og vi hadde nok noen ekstra kilo i sekkene vi også. Viktig å pakke med seg mye mat når man skal sove ute to netter. Milo bærer sin egen mat, to bokser hermetikk og våres liggeunderlag.


Vi kjørte innom nærbutikken i Bjelland for å kjøpe fiskekort. Guttene kan jo fiske så mye de vil frem til de er 16 år, men vi måtte jo ha et. En hyggelig dame i butikken forklarte oss hvor vi kunne parkere og at det ikke var jakt der opp i disse dagene. Jeg er jo alltid nervøs for den jakta.
Vi parkerte ved broa på Monan, litt nord for Bjelland sentrum. Det går en traktorvei opp på venstre side av veien. Etter ca 2 km med stigning var det bare en liten bakke ned så var vi ved Trånevannet. Vi måtte gå ca 500 meter utenfor stien og rundt en odde før den idylliske plassen dukket opp.Her oppe var det virkelig et eldorado for en iherdig bålbrenner. Ved i massevis. Det er viktig å likevel vise forsiktighet på hvordan du finner veden. Her var det mange døde furuer som vi kunne bruke. Man skal ikke lage unødvendige sår i naturen.
Gutta hjelper til :-)

Litt lek mellom jobbinga er lov. Vi har alltid med tau, sag og øks, slik at de kan lage slynge eller bygge hytte.


Det er også viktig å lage seg en komfortabel do på tur. Noen stokker og et hull i bakken. Dekk over med mose og jord så er det ingen som ser spor etter deg :-)Mykt og godt i lynga.

Prøver å være litt miljøbevisst, turhandlenett er kjøpt inn. Ingen flere Rema 1000 plastposer på bildene :-)Denne gangen har vi prøvd å være litt bevisste på pengebruken på tur. Sjekket litt tilbud på butikker og kveldens middag ble lapskaus med trimmings og flatbrød.


Guttene nyter litt popcorn til dessert, mens jeg tar oppvasken.Kortstokk, Uno, Svarteper og Yatzy er grei underholdning når mørket kom. Lampe fra Robens kjøpt på Kvåstunet jakt & friluft. Lades opp med USB.Frokosten var enkel med grovbrød og pålegg tatt med fra kjøleskapet.Kaffe kokt på bål med et hint av einer. Luksus.

 
Fiskelykken var heller dårlig. Vi hadde jo tenkt oss et fiskemåltid, men ingen napp på denne turen. Vi hadde blitt fortalt at det skulle være godt med fisk i dette vannet, så om det kunne være flommen som var årsaken vites ikke. Godt mulig det var feil sluk også!En pose ferdig blandet med mel og bakepulver, en liten flaske med rapsolje og en liten boks med sukker og kanel ble til nydelige kanelsnurrer på bålet.Et tilbud på Prix og et minne fra vår ungdomstid da Spagetti a la Capri var en "gourmetrett" på båtturene. Vi kan ikke akkurat si at det smakte slik vi husket det.


Tips til enkel dessert. Kok opp vann og rør i gelepulver. Settes i en gryte med stekepannen til lokk slik at ikke maurene kommer oppi. Etter 6 timer var den klar med vaniljesaus.Det må jo være en lykke for en hund å kunne bo i skogen noen dager. Milo var i hvert fall veldig sliten og sov som en stein begge nettene.En lykke for meg er å våkne opp før alle de andre. Nyte kaffen, stillheten og utsikten. Jeg gjør alltid klart stormkjøkkenet på kvelden slik at det bare er å tenne på gassen når jeg ligger i soveposen.Havregrøt er en slager til frokost. Billig også.


 
Litt kortspill, mens vi pakker sammen leirplassen. Jeg prøver fiskelykken en siste gang. Det eneste tegn på fisk i dette vannet var et eneste hopp.

Reven vår :-)

Nesten litt vemodig at dette er nest siste måned av prosjektet vårt. Vi håper andre har blitt inspirert av oss og at de "bare gjør det". Minner for livet blir skapt og man finner virkelig roen rundt et bål.
Bruk nærområdene :-)
Vi er allerede i planleggingen av hvor vår siste overnatting skal være i november.

Kommentarer